Beweeglessen (Fitclass)Bij de BeweegCoach heb je volgende Beweegmogelijkheden: 1. Vrije beweegmomenten – Cardiotraining

 • hartslaggestuurde cardiotraining
 • persoonlijk krachtprogramma- kaartgestuurd 

2. Beweeglessen 

 • onder toezicht van de BeweegCoach
 • Circuit (doorschuifsysteem 4 min cardio + 2 min kracht + 2 min kracht, 4 min cardio, …..)
 • Mix (20 min cardio – 20 min groepsles – 20 min kracht of cardio)
 • Cardio (vrije training in de fitness, wel onder begeleiding)

3. Functionele Beweegtraining

 • onder begeleiding van BeweegCoach
 • in kleine groep of alleen (op aanvraag)

BEWEEGADVIES

Zowel in groep als individueel!

De fitheidstesten afgenomen en toegelicht door je deskundige BeweegCoach is een verantwoorde, leerrijke start om je lichaam en conditie in kaart te brengen. Aan het begin van elke cyclus wordt deze Fittest herhaald om zo je vooruitgang, aangegeven op de fitheidsladder, te meten. Op basis hiervan kan je Beweegcoach een gepersonaliseerd Beweegplan opstellen, zodat je uit je training, binnen en buiten de BeweegStudio, meer resultaat haalt.

De Fittest heeft drie onderdelen:

 1. inspanningsproef
 2. meting lichaamssamenstelling

INSPANNINGSTEST

Aan de hand van een fiets- of loopproef meet je BeweegCoach je uithoudingsvermogen. Deze test is vergelijkbaar met een test bij de cardioloog. Er worden echter geen electroden aangebracht, maar je hartfrequentie wordt tijdens de proef geregistreerd. De beginweerstand is laag en neemt progressief toe. Je hartslag zal dan ook stijgen. Na 20 min analyseert je BeweegCoach de resultaten en geeft de hartslagzoneaan waarbinnen je inspanningen optimaal renderen, om je uithouding op te bouwen en/of om je gewicht te optimaliseren.

METING LICHAAMSSAMENSTELLING

Met een digitale lichaamsvetmeter wordt je % vetmassa en vetvrije massa weergegeven.
Het precieze toestelletje wordt enkele seconden op de bovenarm geplaatst en daarmee is de kous af. Deze gegevens zijn bepalend voor je beweegplan.

vetmeting

 

FITHEIDSLADDER

Na je test analyseert je BeweegCoach je resultaten. Prestaties, leeftijd, gewicht en geslacht spelen een rol bij de bepaling van je fitheidsniveau. Dat wordt weergegeven op onze fitheidsladder, een trapdiagram met 10 treden. 1 is het laagste, 10 het hoogste. Het ideale niveau om naar te streven en te behouden (met 3 keer per week efficiënt bewegen) is trap 5.

BEWEEGPLAN

Op basis van je fitheidsniveau zal je BeweegCoach een gepersonaliseerd beweegplan voor je opstellen. Centraal staan de te behalen FITT- Units (beweegpunten), die je verdient door te sporten binnen jouw persoonlijke hartslagzone. Je kan deze gemakkelijk registreren met je eigen Hearth Rate Coach!

Het komt er op aan van bewegen een belangrijk, leuk aspect van je leven te maken.Als je je beweegplan volgt, kan je een meetbare(merkbare) verbetering bekomen. Op niveau 1, 2 en 3 volstaan meestal 2 beweegmomenten per week, Vanaf niveau 3 zijn wellicht 3 beweegmomenten nodig, (tot 4 als je niveau 5 bereikt hebt), om gestaag te blijven evolueren. Maar tegen dan is bewegen een behoefte van je lichaam geworden en heb je daar ook steeds meer plezier in..

 

FITT-UNITS

Het behalen van je wekelijkse vooropgestelde FITT-Units is de weg naar de verbetering van je fitheidsniveau. FITT-units staan in verhouding tot 4 factoren: Frequentie, Intensiteit, Tijd en Type beweegvorm.   Afhankelijk van de intensiteit, weergegeven door je hartslag,  levert een activiteit meer of minder FITT-Units per tijdseenheid op. Zo levert 6min. lopen bvb. meer op dan 6 min. zwemmen

FiTT –Units brengen geld op!

Wie tussen de 70% – 100% behaalt van zijn beweegdoel wordt hiervoor dubbel beloond!

 1. gegarandeerde conditiewinst!
 2. 1 euro per week bij het behalen van je Beweegtarget

Je verdiende euro’s kan je elk trimester inzetten in mindering van een BeweegAdvies in groep of individueel.

Concreet voorbeeld: Je hebt 10 weken je targets behaald. Je krijgt dus 10 euro in mindering van een Beweegadvies. Je levert dan slechts een bijdrage van 15 euro voor jouw BeweegAdvies ipv 25 euro.

Elk trimester verloopt het aanbod. Deze zijn uiteraard niet cumuleerbaar.
Na het BeweegAdvies kan geopteerd worden om:

 1. te starten met de Beweeglessen
 2. Beweeglessen in combinatie met recreatieve sporten
 3. Beweeglessen in combinatie met functionele beweegtraining
 4. het Beweeg@home programma volgen
 5. trainingsplan van een eigen sportcoach volgen in een plaatselijke sportclub.