SpinningSpinning is de meest effectieve en motiverende cardiovasculaire training van deze tijd. Het is een groepstraining geschikt voor mannen én vrouwen, getrainden of minder getrainden. Spinning is geschikt voor iedereen die op een plezierige en efficiënte manier wil werken aan zijn/haar conditie. Tijdens de les spant ieder zich in op eigen niveau en onder begeleiding van een spinninginstructeur. Je bepaalt zelf de weerstand via de weerstandknop, dus ook de intensiteit van je training. Elke les heeft haar trainingsprincipe. Uithouding, weerstand, interval of klimtraining: het kan allemaal op een verantwoorde en leuke manier.

Spinning is een groepsles op een speciale spinningfiets. Op de fiets moeten de deelnemers afwisselend verschillende oefeningen uitvoeren. (zittend fietsen, staand fietsen, spurten, klimmen,enz.). Je fiets als het ware een denkbeeldig parcours en de ritme van de muziek bepaalt je snelheid.

Doordat iedere deelnemer individueel de weerstand van zijn of haar fiets kan instellen, is spinning een geschikte en leuke les voor iedereen!